Позитивни на коронавирусот доживеале големо изненадување на домор во Грција

 Breaking News

Позитивни на коронавирусот доживеале големо изненадување на домор во Грција

Позитивни на коронавирусот доживеале големо изненадување на домор во Грција
July 11
13:13 2020

Одморот во Грција им станал луксузен, иако не очекувале такво нешто. Иако на многумина им пропадна одморот во Грција, сепак некои поминаа подобро отколку што се надеваа.

Додека голем број српски туристи мораа да го прекинат одморот заради позитивен тест на коронавирусот, други добија повеќе отколку што платиле.

Тестот кој е направен во автобус со српски туристи на бугарско – грчката граница Промахонас покажал дека две семејства и две другарки кои тргнале на Тасос се позитивни.

Прво следел шoк, а потоа решение, биле пренесени во кoвидхотел.

Но, хотелот не бил обичен, туку е хотел со 5 ѕвезди. Локалните власти на Тасос донесоа одлука дека сите туристи кои се позитивни и аси мптоматски случаи, можат да го продолжат летниот одмор во Ковидхотел.

За позитивните туристи е подготвен луксузен хотел со соби со поглед на море и полн пансион, пишува Новости.

Позитивните туристи во Грција резервирале евтини апартмани, а добиле со vidallinclusive“ во лукс хотел.

Грчките здравствени власти ала рмираат, бидејќи бројот на зар азени е во пораст, а повеќето случаи се поврзани со туристички патувања, особено со оние кои доаѓаат од балканските земји, пишува грчкиот весник Катимерини.

Еден случај кој предизвика посебна загри женост, а станува збор за државјани на Србија кои летувале во Аидипсос во Евија.

По тестирањата двајцата сопружници биле позитивни, а здравсвените власти се обиделе да ги идентификуваат нивните контакти, вклучувајќи и го и таксистот кој ги возел до бол ица, наведува Катимерини.

Related Articles