Погрешната стратегијата на Филипче за коpoнакpизата го урна здравствениот систем, вели Николов

 Breaking News

Погрешната стратегијата на Филипче за коpoнакpизата го урна здравствениот систем, вели Николов

Погрешната стратегијата на Филипче за коpoнакpизата го урна здравствениот систем, вели Николов
September 14
19:42 2021

3а три брана на корона немавме никакви соодветни мерки. Сведочевме на лоша организација, лош менаџмент на целата коронакриза со која се соочуваме повеќе од година и половина, пишува Прес24.

Тоа се случува и сега во овој четврти бран.

И на сето ова се случи и горе њето на модуларната болница во Тетово и жр т ите таму.

рече доктор Игор Николов, претседател на Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ на гостувањето во емисијата „Што не е јасно“ што се емитува на телевизија Алфа говорејќи за последиците од коронакризата, како и за последниот случај во Тетово каде изг оре модуларната болница.

И сега наместо одговорност за случувањето во Тетово ние сведочиме на пиар.

Министер кој игра во пиар орото и не се спротивставува на истите“, рече Николов.

Според него по случувањето во Тетово каде из горе модуларната болница мора да се направи нешто реално, да се преземат мерки.

Наместо мерки по случувањето во Тетово ние гледаме игри.

А потребно е само да се работи, а ако има грешки да се одговара.

На пример треба транспарентност во работата за да се знае кој згрешил.

Треба одговорност на пример и зошто доцнеа вакцините, Комисијата за 3Б треба да објави какви препораки дава за да видиме кој е одговорен претседателот на Комисјата или министерот“, посочи Николов.

Доктор Николов посочува дека случајот со модуларната болница покажува повторно само префлање на одговорност.

Претходно исто дебатиравме кој е одговорен Комисијата за 3Б или министерот и сега пак е исто кој бил одговорен за доводот на кислород во модуларната болница и слично“, вели Николов. ИзворПРес24.

Related Articles