Повторно троцифрена бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава

 Breaking News

Повторно троцифрена бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава

Повторно троцифрена бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава
May 13
13:53 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 2.598 тестирања, а регистрирани се 123 нови случаи на Коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 64 -Битола 9 -Куманово 7 -Охрид 5 -Прилеп, Велес, Гостивар и Струмица по 4 -Тетово 3 -Штип, Струга, Кочани, Демир Хисар и Кратово по 2 -Кичево, Гевгелија, Неготино, Свети Николе, Крива Паланка, Радовиш, Делчево, Виница и Македонска Каменица по 1.

Пријавени се вкупно 17 по ина ти лица:

3 од Куманово (53г, 61г и 82г), по 2 по чи ати лица од Скопје (75г и 78г), Тетово (68г и 85г), Битола (62г и 94г) и Кочани (54г и 71г) и по едно по и нато лице од Прилеп (68г), Гостивар (72г), Охрид (78г), Струмица (77г), Радовиш (73г) и Виница (61г).

Регистрирани се 3803 оздра вени пац иенти од:

Скопје 2109-Куманово 252 -Битола 180-Тетово 178-Велес 165 -Гостивар 126 -Гевгелија 88 -Кавадраци 82 -Ресен 80 -Неготино 73-Штип 67 -Охрид 59 -Кичево 52 -Прилеп 46 -Крушево 35 -Кочани 30 -Свети Николе 24-Радовиш и Делчево по 22 -Струмица 18 -Демир Хисар 17 -Виница 16 -Струга 14 -Богданци 13 -Демир Капија 9 -Крива Паланка 8-Дебар 6-Берово и Пехчево по 3 -Пробиштип, Валандово и Македонска по 2.

Од вкупниот број на оздра вени, 3564 се пријавени како пози тивни во периодот 01.01-31.03.2021.

Се работи за лица кои не се пријавени досега како оздрав ени до ИЈЗ, а кај кои се поминати 20 дена од позитивен резултат.

Овие лица за време на бол еста биле хоспита лизирани или немале матичен лекар или се странски државјани па затоа не излегол предлог за оздра вување во епиде миолошките служби на ЦЈЗ/ПЕ.

Досега во земјата се направени вкупно 748.069 тестирања на коронавирусот

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 154.494, бројката на оздраве ни пац иенти е 143.069, на по ин ати е 5.168, а бројот на активни случаи изнесува 6.257.

Related Articles