Повторно многу нови случаи на коронавирусот во Македонија, денеска во овие градови се регистрирани 734 нови случаи

 Breaking News

Повторно многу нови случаи на коронавирусот во Македонија, денеска во овие градови се регистрирани 734 нови случаи

Повторно многу нови случаи на коронавирусот во Македонија, денеска во овие градови се регистрирани 734 нови случаи
April 04
15:55 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3.246 тестирања, а регистрирани се 734 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 313 -Битола 75 -Куманово 46 -Прилеп 38 -Тетово 36 -Велес 34 -Гостивар 26 -Охрид 24 -Струмица 22 -Кавадарци 19 -Штип 17 -Кочани 14 -Гевгелија и Виница по 10 -Кичево и Неготино по 9 -Ресен 8.

Берово 4 -Радовиш, Делчево и Валандово по 3 -Свети Николе, Богданци и Дојран по 2 -Струга, Крива Паланка, Дебар, Кратово и Македонски Брод по 1.

Пријавени се вкупно 35 по ч ати лица:

12 од Скопје ( 87г , 84г , 81г , 80г ,77г , 75г , 74г , 72г , 72г , 70г , 70г , 61г ) , 6 од Битола ( 88г, 84г, 75г, 63г, 63г и 59г) , 4 од Охрид ( 78г, 75г, 73г и 28г ), – по 2 од Гевгелија (75г и 64г) , Куманово (73г и 60г) , Демир Капија (83г и 63г) и Кичево (78г и 68г) и – по 1 п чи нат од Гостивар (77г) , Кочани (79г) , Виница (72г) , Велес (67) и Радовиш (49г).

Сите 35 пац иенти се по чи ати во болн ички услови.

Регистрирани се 621 оздрав ени пац иенти од:

Скопје 330-Кавадарци 40 -Велес 37 -Тетово 29 -Штип 25 -Неготино 21 -Гостивар 19 -Битола 18 -Гевгелија по 14 -Куманово и Кочани по 13 -Демир Капија 10 -Пробиштип и Кичево по 9 -Свети Николе 8 -Берово 7 -Пехчево 6 -Ресен 4 -Богданци 3-Прилеп и Кратово по 2 -Виница и Демир Хисар по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 641.573 тестирања на Ковид-19.

Вкупната бројка на КОВИДддијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 134.867, бројката на оздр авени паци енти е 109.297, на по ина ти е 3.940, а бројот на активни случаи изнесува 21.630.

Related Articles