Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во државата

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во државата

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во државата
April 20
19:29 2021

Како што Здравствените власти јавуваат, дека во последните 24 часа се направени 3.171 тестирања, а регистрирани се 766 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 252 -Битола 80 -Куманово 64 -Прилеп 41-Велес 36 -Струмица 33 -Штип 28 -Тетово 27 -Гостивар, Кавадарци и Охрид по 26 -Кочани 23-Кичево и Гевгелија по 13 -Струга 12.

Свети Николе и Радовиш по 10 -Крива Паланка и Виница по 6 -Неготино 5-Валандово, Богданци, Крушево и Демир Хисар по 4 -Берово 3 -Ресен, Делчево и Пехчево по 2 -Дебар, Кратово, Македонски Брод и Македонска Каменица по 1.

Пријавени се вкупно 31 по ин ато лице:

8 од Скопје (70г, 71г , 76г, 76г, 78г, 79г, 80г, 80г), 4 по чи ати лица од Битола (58г, 64г, 79г и 84г), 3 од Куманово (48г, 74г и 68г), по 2 лица од Гевгелија (68г и 73г), Кавадарци (69г и 80г) и Кочани (71г и 73г).

и по едно лице од Велес (76г), Струга (74г), Гостивар (61г), Дебар (78г), Кичево (66г), Охрид (71г), Прилеп (81г), Струмица (59г), Тетово (61г) и Штип (66г).

Регистрирани се 1.118 оздрав ени паци нти од:

Скопје 519 -Битола 101 -Куманово 87 -Прилеп 65 -Велес 54 -Струмица 48 -Тетово 43 -Гевгелија 30-Кичево 26 -Штип 24-Кочани 21 -Дебар 15-Гостивар 14 -Свети Николе и Виница по 9 -Ресен и Радовиш по 8 -Берово 7-Дојран 6 -Пробиштип, Богданци, Демир Хисар и Кратово по 4-Македонски Брод 3-Валандово 2 -Охрид, Демир Капија и Пехчево по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 695.267 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидеми јата изнесува 147.995, бројката на оздраве ни пац иенти е 124.828, на по ина ти е 4.509, а бројот на активни случаи изнесува 18.658.

Related Articles