Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија

 Breaking News

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија

Повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во Македонија
April 06
18:53 2021

како што јавуваат од Здравство, во последните 24 часа се направени 4.555 тестирања, а регистрирани се 1.259 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 562 -Битола 97 -Куманово 83 -Велес 51 -Струмица 48 -Кавадарци 47 -Охрид 42-Прилеп 40 -Тетово 38 -Гостивар 34 .

Гевгелија 28 -Кичево 26 -Штип 22 -Радовиш 17 -Свети Николе и Валандово по 14 -Кочани, Ресен и Берово по 13 -Крива Паланка 11 -Пробиштип 8-Неготино 7-Струга.

Делчево и Македонски Брод по 5 -Крушево и Богданци по 4 -Демир Капија 3 -Демир Хисар 2-Виница, Кратово и Пехчево по 1.

Пријавени се вкупно 45 п чин ти лица:

20 од Скопје (89г , 85г , 84г , 83г ,81г ,81г, 77г , 76г , 76г , 76г ,73,71г, 69г, 68г 67г, 66г,62г,61г, 59г, 32г ), 4 од Битола ( 81г, 62г, 61г, 60г ), по 2 од Велес ( 69 г и 56 г ), Гостивар ( 77 г, и 63 г) , Охрид (84 г и 70г), Струмица (73г и 67г) , Кочани (86г и 74г) и Гевгелија (74г и 64г) , по 1 п оч нат од Куманово (78г) , Кавадарци ( 61г), Штип (61г) ,Кичево (73 г) ,Свети Николе (71г), Ресен (77г), Дебар (75г) ,Пробиштип ( 74г ), и Виница (69г ).

Регистрирани се 751 озд авени паци нти од:

Скопје 213 -Охрид 82 -Прилеп 57 -Тетово 40 -Велес 38 -Битола 36 -Куманово 33 -Кавадарци 31 -Струмица 27 -Гостивар 23 -Кочани 22 -Штип и Неготино по 20 -Гевгелија 14.

Дабер и Демир Капија по 12 -Радовиш 11 -Свети Николе и Виница по 8 -Кичево, Берово и Пробиштип по 7 -Ресен и Валандово по 6 -Крива Паланка 4-Македонски Брод 2-Крушево, Богданци, Кратово, Пехчево и Македонска Каменица по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 647.559 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 136.426, бројката на озд равени пациенти е 111.139, на по чин и е 4.022, а бројот на активни случаи изнесува 21.265.

Related Articles