Планирате одмор на море, kазнaтa е 2.000 евра, за овој пpекpшok ќе плaтите многу во соседството

 Breaking News

Планирате одмор на море, kазнaтa е 2.000 евра, за овој пpекpшok ќе плaтите многу во соседството

Планирате одмор на море, kазнaтa е 2.000 евра, за овој пpекpшok ќе плaтите многу во соседството
June 14
10:20 2019

Ако планирате да одите на одмор ова лето, да се одморите малку од гужвата, да уживате на убава плажа, тогаш треба да внимавате за казните за неколку прекршоци во соседството.

1.ВОЗЕЊЕ СО ПОГОЛЕМА БРЗИНА ОД ДОЗВОЛЕНАТА МАКЕДОНИЈА – од 20 до 300 евра ГРЦИЈА – од 40 до 750 евра ЦРНА ГОРА – од 450 до 2.000 евра ХРВАТСКА – од 40 до 2.029 евра БИХ – од 15 до 511 евра БУГАРИЈА – од 5 до 76 евра или одземање на дозволата

2.ВОЗЕЊЕ ПОД ДЕЈСТВО НА AЛКOXОЛ МАКЕДОНИЈА – од 250 до 400 евра ГРЦИЈА – од 78 до 625 евра (во зависност од промилите) ЦРНА ГОРА – од 70 до 2.000 евра или одземање на дозволата. ХРВАТСКА – од 135 до 2.029 евра БИХ – од 200 до 500 евра БУГАРИЈА – од 102 до 306 евра или 1022 евра (повторен прекршок).

3.ВОЗЕЊЕ БЕЗ БЕЗБЕДНОСЕН РЕМЕН МАКЕДОНИЈА –20 евра ГРЦИЈА – 350 евра ЦРНА ГОРА – од 40 до 100 евра ХРВАТСКА – од 67 евра БИХ – од 30 до 70 евра БУГАРИЈА – од 25 до 50 евра.

Related Articles