Пикот со коронавирусот маршира низ државата, 865 нови случаи регистрирани се денеска, ова е листата на градови

 Breaking News

Пикот со коронавирусот маршира низ државата, 865 нови случаи регистрирани се денеска, ова е листата на градови

Пикот со коронавирусот маршира низ државата, 865 нови случаи регистрирани се денеска, ова е листата на градови
December 16
20:03 2020

Во последните 24 часа се направени 2889 тестирања, а регистрирани се 865 нови случаи на ков ид-19 во:

Скопје 330-Куманово 28 -Дебар 12 -Штип 22 -Прилеп 47 -Тетово 42 -Струга 24 -Велес 35 -Битола 42 -Охрид 36 -Кавадарци 38 -Гостивар 29 -Гевгелија 33 -Струмица 25 -Крива Паланка 3.

Радовиш 14 -Крушево 1 -Кочани 13 -Пробиштип 4 -Демир Хисар 1 -Македонски Брод 1 -Пехчево 2 -Берово 4 -Валандово 3-Делчево 15 -Кратово 2 -Свети Николе 8 -Кичево 18 -Ресен 7 -Неготино 26.

По чи нати се 25 лица, десет паци енти од Скопје (50, 66, 40, 80, 61, 79, 71, 83, 71 и 73), еден од Куманово (81г), двајца од Штип (63 и 51г), тројца па циенти од Прилеп (85, 59 и 44г), еден од Тетово (73г), двајца од Струга (81 и 89г), еден од Велес (78г), еден од Охрид (83г), еден од Кавадарци (69г), еден од Гостивар (66г), еден од Струмица (70г) и еден пац иент од Радовиш (68г).

Паци ентите се почи нати во болнички услови. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 641 оздравени па циенти од:

Скопје 248 -Куманово 31 -Дебар 8 -Штип 26 -Прилеп 35 -Тетово 34 -Велес 33 -Битола 28 -Охрид 1-Кавадарци 25 -Гостивар 44 -Гевгелија 13 -Струмица 32 -Крива Паланка 5.

Радовиш 6 -Крушево 1 -Кочани 8 -Пробиштип 2 -Македонски Брод 1 -Валандово 2 -Виница 15 -Кратово 1 -Свети Николе 14 -Кичево 7-Ресен 6 -Неготино 15.

Досега во земјата се направени вкупно 371.391 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 75597, бројката на оздравени паци енти е 51493, на поч инати е 2194, а бројот на активни случаи изнесува 21910.

Related Articles