Пикот е во Северна Македонија, 1093 нови случаи на коронавирусот за 24 часа од 3084 тестирања

 Breaking News

Пикот е во Северна Македонија, 1093 нови случаи на коронавирусот за 24 часа од 3084 тестирања

Пикот е во Северна Македонија, 1093 нови случаи на коронавирусот за 24 часа од 3084 тестирања
November 27
21:03 2020

Како што вечерва јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3084 тестирања, а регистрирани се 1093 нови случаи на ковид-19 во:

Скопје 431-Куманово 57-Дебар 14-Штип 41-Прилеп 60-Тетово 41-Струга 29-Велес 55-Битола 37-Охрид 37.

Кавадарци 44-Гостивар 94-Гевгелија 14-Струмица 18-Крива Паланка 7-Радовиш 11-Крушево 8-Кочани 13-Пробиштип 2-Македонски Брод 2-Валандово 3-Виница 3-Делчево 7-Кратово 1.

Свети Николе 20-Кичево 15-Ресен 1-Неготино 19.

По ин ати се 28 лица, девет паци енти од Скопје (54, 71, 80, 62, 86, 82, 70, 82 и 62г), четири од Куманово (76, 78, 69 и 85г), еден па циент од Дебар (82г), еден од Штип (61г), пет па циенти од Тетово (83, 72, 74, 62 и 64г), еден од Струга (57г), еден од Велес (70г), еден од Охрид (39г), двајца од Гостивар (69 и 53г),еден д Струмица (55г), еден од Кратово (74г) и еден пац иент од Ресен (69г).

Од нив двајца пац енти се по ин ти вон, оста натите во бол нички услови.

Денеска Ин ститутот за јавно здр авје реги стрира 819 оздравени пац енти од:

Скопје 256-Куманово 57-Дебар 6-Штип 26-Прилеп 49-Тетово 50-Струга 13-Велес 42-Битола 42-Охрид 27-Кавадарци 33-Гостивар 52-Гевгелија 6-Струмица 29-Крива Паланка 5

Радовиш 9-Крушево 2-Кочани 25-Пробиштип 2-Демир Хисар 3-Берово 9-Валандово 6-Виница 11-Делчево 6-Кратово 8-Свети Николе 17-Кичево 13-Ресен 2-Неготино 13.

Досега во земјата се направени вкупно 325.959 тестирања на Ко вид -19.

Вкупната бројка на к вид дијагностицирани во нашата земја од поче токот на епидем ијата изнесува 59701, бројката на оздр авени пац иенти е 36825, на п чи нати е 1658, а бројот на активни случаи изнесува 21218.

Related Articles