Петгодишно девојче херој од Струга собра речиси 8000 денари за Стефан од Скопје

 Breaking News

Петгодишно девојче херој од Струга собра речиси 8000 денари за Стефан од Скопје

Петгодишно девојче херој од Струга собра речиси 8000 денари за Стефан од Скопје
September 02
12:36 2019

Малата хуманитарка од Струга Андреа Костовска (5 години) собра 7,912 денари од својата хуманитарна акција за Стефан Ивановиќ од Скопје.

Во вторникот Андреа продаваше ладни сокчиња за топли срциња на чаршијата во Струга. Парите што таа успеа да ги собере ќе бидат уплатени на сметката на Стефан кој бoл едува од цepeбрална пapaлиза.

Стефан Ивановиќ има потреба од сите нас, тој живее сам бол едува од цepeбрална пapaлиза, живее без струја бидејќи има долг од 4000€, неговата мајка поч инала пред скоро еден месец, не е во можност да го плати долгот и зимата може да ја дочека без струја и греење

Секој денар е добредојден за Стефан. Ако сакате и можете да му помогнете неговата сметка е: Стопанска Банка: 20002892730306 ( мкд сметка) Iban: Mk07200003261742653 SWIFT-STOBMK2X Стефан има потреба и од малку храна претежно сува бидејќи нема каде да готви. Кој колку може нека помогне. Стефан може да го добиете на 072/512457

Related Articles