Пак Зеленски со ново барање: САД да ги прекинат збратимувањето со руските градови

 Breaking News

Пак Зеленски со ново барање: САД да ги прекинат збратимувањето со руските градови

Пак Зеленски со ново барање: САД да ги прекинат збратимувањето со руските градови
June 04
19:07 2022

Володимир Зеленски денеска ги повика градоначалниците на американските градови да ги прекинат збратимувањето со руските градови. Зборувајќи преку видео-врска на конференција, Зеленски рече дека некои pa кети користени од руската арм ија во Украина се направени во Екатеринбург, кој, како што наведе, е збратимен град со американскиот град Сан Хозе, пренесе Интерфакс. Володимир Зеленски ги повика градоначалниците на американските градови да се приклучат на обновата на Украина. ИзворПрес24.

Related Articles