Од ЦУК се огласија co пpeдупрeдување и со вaжно извеcтување

 Breaking News

Од ЦУК се огласија co пpeдупрeдување и со вaжно извеcтување

Од ЦУК се огласија co пpeдупрeдување и со вaжно извеcтување
June 12
20:32 2022

Од УХМР информираат дека во текот на денешниот и утрешниот ден, како резултат на очекуваните локални интензивни врнежи, можни се локални појави на течење на вода низ градските улици (доколку таму се сконцентрирани врнежите), локални појави на брзо зголемување на водостојот на помалите реки и суводолиците, како и можни појави на свлечишта и одрони. Пр едупредуваме на претпазливо движење покрај помалите реки и суводолиците во текот на денешниот и утрешниот ден, посебно во попладневните часови. – Напишаа од ЦУК на својата страница:

Related Articles