Одлучно: Касами го исклучи Кастриот Реџепи од Беса – одлуката стапува на сила веднаш

 Breaking News

Одлучно: Касами го исклучи Кастриот Реџепи од Беса – одлуката стапува на сила веднаш

Одлучно: Касами го исклучи Кастриот Реџепи од Беса – одлуката стапува на сила веднаш
November 12
18:01 2021

Имајќи ги предвид неодамнешните постапки на пратеникот на Движењето БЕСА, Кастриот Реџепи кој не се појави во Собранието пред неколку дена, да го поддржи предлогот за недоверба на Владата, со кој постапи спротивно на одлуката на партијата во кој случај сериозно го нарушил и престижот на партијата, Движењето БЕСА, односно јас како претседател на партијата, согласно статутарните норми, односно член 14 став 3 точка 3.3 од Статутот на Движењето БЕСА, го исклучувам споменатиот член од сите партиски функции и како член на Движењето БЕСА“, напиша Лидерот на Беса, Биљал Касами на својот Фејсбук профил.

Related Articles