Овој петок Грција ги отвора границите, ова се протоколите кои ќе важат на плажа

 Breaking News

Овој петок Грција ги отвора границите, ова се протоколите кои ќе важат на плажа

Овој петок Грција ги отвора границите, ова се протоколите кои ќе важат на плажа
May 10
20:42 2021

Во петок, на 14 мај Грција конечно ги отвора границите за туристите.

Плажите веќе се отворени од вчера, но секако под посебни правила.

Според официјалните информации за влез во Грција ќе ви биде потребен негативен ПЦР тест не постар од 72 часа или пак потврда за имунизација.

И додека многуте граѓани и сопственици на туристички кампови едвај чекаат да се отвори сезоната за четири дена од денес, еве каква е состојбата на плажите таму.

Туристите прво мора да испратат СМС порака со код ако сакаат да резервираат лежалка на некоја од плажите.

Кога станува збор за мерките што се применуваат на плажите, тоа значи дека растојанието помеѓу комплетите- чадор и две лежалки, мора да биде најмалку 4 метри.

Ова правило може да се прекрши само ако семејства со повеќе членови дојдат на плажа.

Вработените на плажата се должни да го дезинфицираат мебелот пред да им биде дозволено на новите гости да изнајмат чадор и лежалки.

Исто така за персоналот, задолжителни се маската и селф тестовите, односно тестовите за домашна употреба. Музиката на плажа е забранета.

Related Articles