Ова нема крај: 140 нови случаи на коронавирусот во овие 23 градови се регистрирани во последните 24 часа

 Breaking News

Ова нема крај: 140 нови случаи на коронавирусот во овие 23 градови се регистрирани во последните 24 часа

Ова нема крај: 140 нови случаи на коронавирусот во овие 23 градови се регистрирани во последните 24 часа
September 12
14:19 2020

Во овие градови има нови случаи на коронавирусот регистирано во последните 24 часа, а се направени 1507 тестирања, а регистрирани се 140 нови случаи на коронавирусот. Ова е листата по градовите:

Скопје 43
Куманово 10
Дебар 3
Штип 4
Прилеп 9

Тетово 12
Струга 7
Велес 2
Битола 3
Охрид 1

Кавадарци 3
Гостивар 9
Гевгелија 2
Струмица 11
Крива Паланка 1

Радовиш 2
Кочани 5
Македонски Брод 1
Виница 3
Делчево 2

Свети Николе 3
Кичево 2
Ресен 2

Поч инати се 4 лица, пациент од Прилеп (71г), од Тетово (73г), од Гостивар (63) и пациент од Скопје (64г). Денеска Институтот за јавно здр авје регистрира 134 оздр авени пациенит од:

Скопје 66
Куманово 8
Штип 9
Прилеп 7
Тетово 8

Велес 3
Битола 3
Охрид 1
Гостивар 8
Гевгелија 1

Струмица 1
Кочани 2
Пробиштип 2
Македонски Брод 3
Пехчево 1

Делчево 5
Свети Николе 5
Неготино 1

Досега во земјата се направени вкупно 164.639 тестирања на коронавирусот. Нема тестирања во рамките на скри нингот.

Вкупната бројка на ковид дија гностицирани во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 15694, бројката на оздр авени пациенти е 13128, на поч инати е 646, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 1920.

Related Articles