Нов пиk на коронавирусот, во овие градови и општини регистрирани се нови 641 случаи од 2688 тестирања на коронавирусот

 Breaking News

Нов пиk на коронавирусот, во овие градови и општини регистрирани се нови 641 случаи од 2688 тестирања на коронавирусот

Нов пиk на коронавирусот, во овие градови и општини регистрирани се нови 641 случаи од 2688 тестирања на коронавирусот
October 21
20:40 2020

Нови градови со жapишта на коронавирусот, како што јавуваат од Министерството за Здравство, Во последните 24 часа се направени 2688 тестирања, а регистрирани се 641 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 325-Куманово 26-Дебар 1-Штип 25-Прилеп 38-Тетово 25-Струга 5-Велес 10-Битола 14-Охрид 10-Кавадарци 25-Гостивар 11-Гевгелија 20-.

Струмица 24-Крива Паланка 9-Радовиш 5-Крушево 1-Кочани 10-Пробиштип 3-Демир Хисар 2-Пехчево 2-Берово 3-Валандово 3-Виница 3-Делчево 2-Кратово 3-Свети Николе 3-Кичево 18-Ресен 8-Неготино 7.

Поч и нати се 12 лица, тројца паци енти од Скопје (52, 73 и 85г), еден од Куманово (59г), двајца паци енти од Прилеп (78 и 75г), двајца од Велес (61 и 62г), двајца паци енти од Гостивар (43 и 76г), еден од Струмица (66г) и еден пац иент од Свети Николе (69г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 233 оздрав ени паци енти од:

Скопје 89-Куманово 6-Дебар 2-Штип 11-Прилеп 13-Тетово 15-Струга 3-Велес 3-Битола 14-Кавадарци 4-Гостивар 1 -Гевгелија 2.

Струмица 18-Крива Паланка 4-Радовиш 8-Кочани 25-Пробиштип 3-Берово 2-Валандово 2-Виница 2-Делчево 1-Свети Николе 2-Кичево 2 -Неготино 1.

Досега во земјата се направени вкупно 226.612 тестирања накоронавирусот.

Вкупната бројка на ков ид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 24836, бројката на оздравени паци енти е 17905, на п чинати е 862, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 6069.

Related Articles