До вчера, нов град после Гевгелија е Крива Паланка со едно лице, вкупна бројка 285, а 9 пуштени дома

 Breaking News

До вчера, нов град после Гевгелија е Крива Паланка со едно лице, вкупна бројка 285, а 9 пуштени дома

До вчера, нов град после Гевгелија е Крива Паланка со едно лице, вкупна бројка 285, а 9 пуштени дома
March 31
11:14 2020

Вчера вечер, министерот Венко Филипче на својата фејсбук страница објави бројките на нови случаи по градови. Тој на својот статус синоќа напиша дека се потврдени 26 нови случаи и тоа по градови: Дебар 1 , Скопје 19, Куманово 3, Прилеп 1, Тетово 1, Крива Паланка 1. Со тоа Крива Паланка е новиот град во државава кој што влегува на мапата, после Гевгелија. Филипче додава дека девет лица се пуштени дома. Министерот Филипче напоменува дека со тоа, за вчера бројката е 285 случаи на ниво на цела држава. Во продолжение неговиот фејсбук статус, кој што го напиша синоќа на неговата фејсбук страница:

Related Articles