Нови 25 случаи, нов град е Кочани, после Скопје, Куманово, Прилеп, Тетово, Струга и Гевгелија

 Breaking News

Нови 25 случаи, нов град е Кочани, после Скопје, Куманово, Прилеп, Тетово, Струга и Гевгелија

Нови 25 случаи, нов град е Кочани, после Скопје, Куманово, Прилеп, Тетово, Струга и Гевгелија
April 01
12:17 2020

Како што информираат од министерството, а и министерот Венко Филипче на прес конференција, во последните 24 часа има 25 нови случаи.

По градови тоа се следниве: Скопје- 7, Куманово-7, Прилеп-2, Тетово-5, Струга-2, Гевгелија -1, Кочани -1. Со ова, Кочани е новиот град во земјава со еден случај потврден до сега.

Со ова, вкупната бројка на ниво на цела држава се искачи на 354 граѓани. По градови редоследот изгледа вака од најмногу кон најмалку, подреден според денот кога е излезен случајот:

Скопје – 183, Куманово – 54, Дебар – 47, Штип – 15, Прилеп – 12, Тетово -13, Струга – 9, Велес – 6, Битола – 4, Охрид – 3, Кавадарци – 2, Гостивар – 1, Гевгелија – 2, Струмица- 1, Крива Паланка – 1, Кочани – 1.

Related Articles