Нови резултати на коронавирусот во земјава, од направени 1208 тестирања во последните 24 часа, регистрирани се 234 нови

 Breaking News

Нови резултати на коронавирусот во земјава, од направени 1208 тестирања во последните 24 часа, регистрирани се 234 нови

Нови резултати на коронавирусот во земјава, од направени 1208 тестирања во последните 24 часа, регистрирани се 234 нови
March 01
20:32 2021

Денеска здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 1.208 тестирања, а регистрирани се 234 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 99 -Прилеп 26 -Кавадарци 19 -Куманово 17 -Струмица 15 -Неготино 9 -Тетово и Кочани по 7 -Гостивар 6.

Штип и Велес по 5 -Охрид и Гевгелија по 4 -Струга 3 -Виница 2 -Битола, Крива Паланка, Дебар, Делчево, Берово и Пробиштип по 1.

Поч ин ти се 7 лица, по 2 пац иенти од Скопје (68г – странец хоспита лизиран во Скопје, 86г), 2 пацие нти од Крушево (71г,71г), и по еден паци ент од Тетово (62г), Прилеп (85г) и Пробиштип (71г).

Од при јавените с м тни сл учаи сите се поч ин ти во болни чки услови.

Регистрирани се 274 оздра вени паци енти од:

Скопје 138 -Кавадарци 33 -Неготино 19 -Велес 10 -Крива Паланка и Ресен по 8 -Штип 7 -Куманово 6-Тетово.

Битола, Струмица, Делчево и Кратово по 5 -Гостивар, Гевгелија, Свети Николе и Валандово по 3 -Кочани, Кичево и Пробиштип по 2 -Берово и Богданци по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 523.726 тест ирања на Ко вид-19.

Вкупната бројка на К О ВИД-дијагностици рани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 103.020, бројката на оздр авени пациент и е 91.507, на поч ина и е 3.144, а бројот на активни случаи изнесува 8.369.

Related Articles