Нови правила за заминување во Германија, прво ќе се полага јазик, а ќе има и старосна граница

 Breaking News

Нови правила за заминување во Германија, прво ќе се полага јазик, а ќе има и старосна граница

Нови правила за заминување во Германија, прво ќе се полага јазик, а ќе има и старосна граница
November 22
21:07 2019

Проверка на знаењето од германски јазик и старосна граница се воведува од 1 март за жителите од Западен Балкан кои сакаат да заминат во Германија.

Ова е во согласност со Законот за емиграција, информираат од германско – српската стопанска комора, пишува Курир.рс

Отсега ќе биде потешко за заминување, и жителите од регионот, нема да имаат привилегии во однос на другите делови од светот.

Сега познавањето на германскиот јазик ќе мора да биде на високо ниво, што претходно не беше случај. И старосна граница ќе има, иако засега не е прецизирано до која возраст луѓето ќе можат да заминуваат во Германија.

Related Articles