Нови детали раскажа cведок од Истанбул

 Breaking News

Нови детали раскажа cведок од Истанбул

Нови детали раскажа cведок од Истанбул
November 13
21:53 2022

Денеска во Истанбул не вообичаено како секој ден, одекна ekc плоз иja.

Иако причината заekc плоз иjaта не е официјално потврдена,

турскиот претседател Ердоган изјави дека првичните информации укажуваат дека станува збор за те pop истички на пад.

Доаѓаат првите изјави на сведоци.

Работник во ресторанот на авенијата Истиклал, каде што се случи ekc плоз иjaта, дал изјава за „Ројтерс“.

Кога ја слушнав ekc плоз иjaта, се замрзнав.

Луѓето само стоеја во место и се погледнаа.

А потоа почнаа да трчаат.

Што друго можете да направите?

изјави Мехмет Акус, додавајќи дека веднаш поekc плоз иjaта му се јавиле роднините.

Ми се јавија роднините, знаат дека работам во Истиклал.

Им реков дека сум добро“, рече Акус.

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган го осуди „ст раш ниот напад“ на популарната пешачка улица.

Тој вети дека ка3 ната ќе ги снајде оние кои ќе извршат те ppop истички напади врз турската нација.

Related Articles