Ни пoлициckи не ни пoмага, повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава

 Breaking News

Ни пoлициckи не ни пoмага, повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава

Ни пoлициckи не ни пoмага, повторно голема бројка на нови случаи на коронавирусот во земјава
April 07
17:50 2021

Здравствените власти јаввуаат дека во последните 24 часа се направени 4.438 тестирања, а регистрирани се 1.302 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 523 -Битола 119 -Куманово 87 -Прилеп 55 -Охрид 54 -Тетово 51 -Велес 47 -Гостивар 38 -Штип 34 -Кочани 31 -Кавадарци 30.

Берово 27 -Струмица и Кичево по 25 -Гевгелија 24 -Струга 22 -Неготино 17 -Ресен 14 -Дебар 11 -Свети Николе и Радовиш по 10 .

Пробиштип 8 -Крива Паланка и Валандово по 7 -Делчево и Виница по 5 -Македонски Брод 4 -Демир Хисар 3 -Крушево, Богданци, Демир Капија и Дојран по 2 -Кратово 1.

Пријавени се вкупно 51 п чина ти лица:

20 од Скопје (87г , 81г , 80г , 80г , 79г ,79г, 76г , 73г , 71г , 69г, 68г, 68г, 62г, 62г 60г, 56г, 55г, 53г, 51г, 47г ), по 5 п чи нати пац енти од Прилеп (84г, 82г, 77г, 72г, 72г) и Струмица (84г, 81г, 77г, 76г, 70), по 3 поч ина и пац иенти од Куманово (52г, 52г, 32г) и Кочани (63г, 61г, 46г).

по 2 поч на ти пац иенти од Тетово (69г и 55г), Гостивар (83г, 57г), Кавадарци (77г и 74г) и Охрид (77г и 66г), и по 1 п оч нат пац иент од Битола (73г), Неготино (68г), Гевгелија (76г), Радовиш (77г), Делчево (79г), Виница (74г) и Валандово (58г).

Регистрирани се 626 оздр авени пац енти од:

Скопје 312 -Прилеп 77 -Велес 33 -Куманово 31 -Гостивар 26 -Битола 22 -Кавадарци 19 -Тетово 18 -Штип 15 -Неготино и Гевгелија по 12 -Кочани 9 -Струмиица 7-Крива Паланка, Радовиш, Пробиштип и Демир Капија по 4 -Богданци 3 -Кичево, Свети Николе, Берово, Крушево и Демир Хисар по 2 -Делчево, Ресен, Виница и Кратово по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 651.997 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епид емијата изнесува 137.728, бројката на оздра ени паци енти е 111.765, на ппч ина ти е 4.072, а бројот на активни случаи изнесува 21.891.

Related Articles