Нajнова вecт: Заев ја одложи својата оставката, ќе се чекаат резултатите од гласањето доверба на Владата

 Breaking News

Нajнова вecт: Заев ја одложи својата оставката, ќе се чекаат резултатите од гласањето доверба на Владата

Нajнова вecт: Заев ја одложи својата оставката, ќе се чекаат резултатите од гласањето доверба на Владата
November 09
22:00 2021

Премиерот и Претседател на СДСМ Зоран Заев ја одлага оставката на неодредено време. Одлуката е едногласно донесена на ЦО на партијата. ЦО смета дека државата не смее да влезе во нова полити чка кр иза. Ќе се чека и исходот од гласа њето за доверба на Владата.

Related Articles