Наповидок нови мерки, ова се денешните нови резултати за коронавирусот, каде од 1901 тестови има 561 нови случаи

 Breaking News

Наповидок нови мерки, ова се денешните нови резултати за коронавирусот, каде од 1901 тестови има 561 нови случаи

Наповидок нови мерки, ова се денешните нови резултати за коронавирусот, каде од 1901 тестови има 561 нови случаи
October 25
20:13 2020

Како што јавуваат Здравствените власти, во државата, во последните 24 часа се направени 1901 тестирања, а регистрирани се 561 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 271- Куманово 29- Дебар 2- Штип 19- Прилеп 33- Тетово 26- Струга 3- Велес 20- Битола 17- Охрид 11- Кавадарци 18- Гостивар 10- Гевгелија 15.

Струмица 32- Крива Паланка 3- Радовиш 2- Крушево 1- Кочани 12- Пробиштип 4- Демир Хисар 1- Македонски Брод 2- Берово 8- Виница 1- Делчево 1- Кратово 3- Свети Николе 5- Кичево 6- Ресен 2- Неготино 4.

Поч ин ати се 22 лица, 7 пациенти од Скопје (55, 78, 71, 35, 66, 71 и 64г), еден од Куманово (57г), двајца пац иенти од Дебар (58 и 64г), еден од Прилеп (61г), еден од Струга (75г), двајца пац иенти од Велес (61 и 64г ), двајца од Битола (74 и 70г), двајца од Гостивар (79 и 76г), двајца паци енти од Крива Паланка (56 и 88г), еден од Кочани (60г) и еден пац иент од Делчево (81г).

Од по чин ати те, двајца пац иенти се по ч ин ати вон, останатите во бол ни чки усл ови.

Денеска Институтот за јавно здр авје регистрира 197 оздр авени пац иенти од:

Скопје 91-Куманово 7-Штип 8 -Прилеп 18-Тетово 13-Струга 4-Велес 3-Битола 4-Охрид 3-Гостивар 3-Гевгелија 4-Струмица 16-Радовиш 2-Кочани 9-Демир Хисар 1-Македонски Брод 1-Валандово 2-Свети Николе 4-Кичево 4.

Досега во земјата се направени вкупно 235.038 тестирања на Ко ви д -19.

Вкупната бројка на к ов ид дијагно стицирани во нашата земја од почетокот на епи дем ијата изнесува 26954, бројката на оздр авени пац иенти е 18627, на п очи на ти е 919, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 7408.

Related Articles