Мицкоски за составувањето на новата Влада да продолжи со разговори и обиди, го овласти ИК

 Breaking News

Мицкоски за составувањето на новата Влада да продолжи со разговори и обиди, го овласти ИК

Мицкоски за составувањето на новата Влада да продолжи со разговори и обиди, го овласти ИК
July 20
20:24 2020

ИК го овласти Мицкоски да продолжи со разговори во обидот за составување на новата Влада. ВМРО-ДПМНЕ ја одржа својата редовна седница на Извршниот Комитет прва по одржувањето на предвремените парламентарни избори.

На седницата се дискутираше за актуелната општествено политичка состојба и последните избори кои се реализираа.

Извршниот Комитет заклучи дека изборите се одржаа во недемократска атмосфера со масовен поткуп на гласови спроведен од актуелната власт на СДСМ.

Воедно ВМРО-ДПМНЕ забележува и на бројните недостатоци на денот на изборите срочени во приговорите до Државната Изборна Комисија кои беа одбиени, а кои ќе се преточат во тужбено барање до Управниот Суд.

Во едни вакви околности ВМРО-ДПМНЕ ја доби довербата од народот во најголем број на општини, и воедно издејствува поголем број на мандати споредено со пар тијата СДСМ без коалицијата со БЕСА.

Воедно Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ даде насока да се изготви темелна анализа за резултатите од изборите за која подоцна ќе се дискутира на органите и телата на пар тијата.

Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ го овласти претседателот Христијан Мицкоски да продолжи со разговори во обидот за составување на ново парламентарно мнозинство.

ВМРО-ДПМНЕ смета дека загрижува економската криза во државата која секој ден е се полоша и за која треба активни мерки кои истата да се надмине.

Related Articles