Мицкоски вечерва: Граѓаните масовно да излезат на Попис

 Breaking News

Мицкоски вечерва: Граѓаните масовно да излезат на Попис

Мицкоски вечерва: Граѓаните масовно да излезат на Попис
September 06
20:02 2021

Христијан Мицкоски, Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, во гостувањето на ТВ 24 говорејќи за пописот рече дека идејата за отпечатоци од прсти била негова и оти била отфрлена од владејачкото мнозинство.

Тоа што ВМРО-ДПМНЕ го напави уште на почетокот на годината е можноста да в тоа време пописот се одложи и се одложи за сега да се реализира Сега.

можеме веднаш за време на локалнте избори да го исконтролираме, зато на локалните избори ќе имаме термнали за отсоци на прсти и тоа ќе ни биде рториот иот индикатор дали владата и Државниот завд за статстика си ја завршиле работата, рече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Тој им порача на граѓаните масовно да излезат на пописот и да не ги слушаат антимакедонските елементи на политичката сцена кои сакаат да внесат раздор.

Related Articles