Мајка и пет дечиња од Ваташа добија топол дом од Митко Јанчев: Не смееме да дозволиме деца да пишуваат домашно на свеќа

 Breaking News

Мајка и пет дечиња од Ваташа добија топол дом од Митко Јанчев: Не смееме да дозволиме деца да пишуваат домашно на свеќа

Мајка и пет дечиња од Ваташа добија топол дом од Митко Јанчев: Не смееме да дозволиме деца да пишуваат домашно на свеќа
October 20
16:56 2019

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев повторно својата хуманост ја покажа на дело. Благодарение на него младата самохрана мајка Сабина од кавадаречко Ваташа, заедно со своите пет деца зимата ќе ја помине во топол дома, каде по долго време ќе светнат и сијалиците, кои биле исклучени. Мајката живеела со помошта од трето дете но и од дневници кои не се постојани, а ги заработува чистејќи куќи низ Кавадарци. Таа се сретна со градоначалникот Митко Јанчев, кој што за Фокус раскажа за ова семејство и без двоумење ја понудил својата помош. Тој своето дело го објави и на својата фејсбук страница, каде што можете да ја прочитате целосната сторија за ова семејство од Ваташа, Општина Кавадарци.

Related Articles