Максим распали по Љупчо Георгиевски: Под итно треба да го врати Македонското државјанство

 Breaking News

Максим распали по Љупчо Георгиевски: Под итно треба да го врати Македонското државјанство

Максим распали по Љупчо Георгиевски: Под итно треба да го врати Македонското државјанство
February 28
14:43 2021

Акцискиот план кој што вечерва го предложи поранешниот Премиер Љупчо Георгиевски е срамен и понижувачки за Македонија и Македонскиот народ.

Овие ставови директно ги разнебитуваат нашите Македонски корени, ги поткопуваат столбовите на постоењето на Македонската држава, историја, јазик, идентитет и култура со конечна цел декодифицирање на македонизмот.

Доколку кај поранешниот премиер постои малку доблест и свест под итно треба да го врати Македонското државјанство и да се извини на целиот Македонски народ.

Го повикувам јавното обви нителство екс официо да отвори случај, спроведе истpaга и доколку утвртди одговорност за ваквиот предлог кој е против уставен да поднесе кp ивична пријава за дело против државата и поткопување и ур ивање на уставниот поредок.

Јас сум еден од многуте граѓани во државата кој секогаш и секаде бескомпромисно ќе се спротивстави на ваквите утопистички ставови.

Во оваа прилика ќе потсетам на зборовите на Гоце Делчев:

Јас не познавам друг народ кој повеќе стp aдал од пpe давствата на своите синови – изp oди како Македонскиот – Напиша градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски на својата фејсбук страница:

Related Articles