Македонците во Германија нема да можат да влезат до 31 август

 Breaking News

Македонците во Германија нема да можат да влезат до 31 август

Македонците во Германија нема да можат да влезат до 31 август
June 10
07:10 2020

Како што јавуваат медиумите, Германија планира да ја продолжи заб раната за пристигнување на граѓани од земји кои не се членки на Европската унија до 31 август, изјавиле неим нувани извори од германската влада.

Како што објавува Ројтерс, кабинетот на германската влада се очекува да ја донесе таа одлука утре.

Германија е подготвена да ја укине заб раната за патување за земјите членки на Европската унија и Велика Британија, Исланд, Норвешка, Лихтенштајн и Швајцарија од 15 јуни, освен ако не постои заб рана за влез во тие земји и обемни рестри ктивни мерки.

Ова ќе значи дека граѓаните на Македонија, дури и откако ќе бидат отворени нашите граници, нема да може да патуваат во Германија во скоро време.

Related Articles