Македонката Емилија избрана за министерка во Владата на Словенија

 Breaking News

Македонката Емилија избрана за министерка во Владата на Словенија

Македонката Емилија избрана за министерка во Владата на Словенија
May 13
22:16 2022

Д-р за науки и асистенка на Електротехничкиот факултат во Љубљана, Емилија Стојменова Дух беше избрана за министерка за дигитализација во словенечката влада. Оваа 36-годишна професорка ја претставува Словенија во мултирегионален проект на Стејт департментот на САД, кој избра 50 жени од целиот свет кои се на важни позиции во науката. Емилија учи во природно-математичката гимназија во Виница, по што се сели во Марибор, каде што студирала на електроинженерство на Универзитетот во Марибор и била најдобар студент. ИзворПрес24.

Related Articles