Македонија за жал влегува во инфлација каде поскапува храната, електричната енергија, нафтата, вели Николоски

 Breaking News

Македонија за жал влегува во инфлација каде поскапува храната, електричната енергија, нафтата, вели Николоски

Македонија за жал влегува во инфлација каде поскапува храната, електричната енергија, нафтата, вели Николоски
May 13
20:25 2021

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, вечерва во Клик Плус на ТВ21 рече дека на економски план, Македонија влегува во рецесија.

Тој спомена дека се очекува и натаму да расте инфлацијата, и уште повеќе да поскапуваат храната, електричната енергија и нафтата.

Македонија влегува во инфлација.

Ова се официјални податоци од Народната банка која ја проектираше инфлацијата за 1,5 %, а денеска има корегирана бројка од 2,2%, а реалната инфлација надминува 3%.

Поскапува храната, електричната енергија и се очекува нафтата да поскапи.

Најдобар доказ е дека граѓаните ќе споредат што можат да купат за 1000 денари од пред 5 години, и сега.

Втората работа која ме загрижува во економијата порастот на задолженоста, надминува 7,5 милијарди“, вели Николоски.

Related Articles