Коѕијас се пофали – На споменикот на Александар во Скопје пишува дека е грк, херој од историјата на античките грци

 Breaking News

Коѕијас се пофали – На споменикот на Александар во Скопје пишува дека е грк, херој од историјата на античките грци

Коѕијас се пофали – На споменикот на Александар во Скопје пишува дека е грк, херој од историјата на античките грци
August 18
09:35 2019

Поранешниот грчки министер за надворешни работи Никос Коѕијас ја објави новопоставената табла на споменикот на Александар Велики во Скопје, наведувајќи дека на знакот се вели дека тој е грчки херој. Знак на кој пишува дека Александар Велики е грчки херој денес стои под споменикот на Александар во Скопје. Ова е уште еден доказ за пријателството меѓу народите и удар врз алтруизмот, напиша Коѕијас на Твитер.

Related Articles