Коронавирусот не стивнува, во овие 29 градови регистрирани се 582 нови случаи

 Breaking News

Коронавирусот не стивнува, во овие 29 градови регистрирани се 582 нови случаи

Коронавирусот не стивнува, во овие 29 градови регистрирани се 582 нови случаи
February 25
21:28 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2.972 тестирања, а регистрирани се 582 нови случаи на ковронавирусот и тоа во следниве градови:


Скопје 274
Прилеп 55
Кавадарци 40
Куманово 24
Гевгелија 23


Неготино 20
Тетово и Велес по 18
Охрид 13
Струмица 12
Битола и Кочани по 10


Гостивар 9
Штип и Струга по 8
Крушево 7
Крива Паланка и Богданци по 5
Валандово 4


Дебар и Виница по 3
Ресен, Делчево, Пробиштип, Кратово и Демир Капија по 2, Кичево, Демир Хисар и Берово по 1

Поч и ати се 13 лица, 6 пац енти од Скопје (64г, 66г, 72г, 74г, 77г и 89г), три од Прилеп (48г, 72г и 83г), и по еден случај е пр ијавен од Штип (61г), Охрид (75г), Крива Паланка (83г) и Пробиштип (79г). Од прија вените с случаи сите се п чи нати во бол нички услови.

Регистрирани се 374 оздраве ни паци енти од:

Скопје 160
Охрид 59
Струга 24
Кавадарци 20
Прилеп 14


Тетово 12
Гевгелија и Велес по 9
Куманово 8
Ресен 7


Дебар 6
Битола, Штип и Радовиш по 5
Делчево 4
Неготино, Гостивар, Крива Паланка и Берово по 3


Струмица, Крушево, Валандово, Пробиштип, Кратово и Кичево по 2
Кочани, Виница и Македонска Каменица по 1

Досега во земјата се направени вкупно 512.692 тестирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на К О ВИД-дијагностици рани лица во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 101.214, бројката на озд равени пациен ти е 90.685, на по чи ати е 3.111, а бројот на активни случаи изнесува 7.418. 

Related Articles