Коронавирусот не запиpa и kpcтари низ Македонија, повторно голема бројка на нови случаи

 Breaking News

Коронавирусот не запиpa и kpcтари низ Македонија, повторно голема бројка на нови случаи

Коронавирусот не запиpa и kpcтари низ Македонија, повторно голема бројка на нови случаи
April 13
18:31 2021

Како што јавуваат здравствените власти, Во последните 24 часа се направени 4.045 тестирања, а регистрирани се 1.129 нови случаи на коронавирусот и тоа во:

Скопје 458 -Битола 96-Куманово 82 -Прилеп 54 -Велес 47 -Тетово 44 -Кавадарци 36 -Гостивар 33 -Штип 32 -Кочани 28 -Кичево 27 -Охрид 25 -Струмица 22 -Валандово 18 -Неготино и Гевгелија по 17.

Струга 15 -Радовиш 13 -Ресен 10 -Берово и Пробиштип по 7 -Свети Николе, Крива Паланка, Делчево и Виница по 6 -Демир Капија, Демир Хисар и Кратово по 3 -Крушево, Богданци и Пехчево по 2 -Македонска Каменица и Дојран по 1.

Пријавени се вкупно 27 по ин ати лица:

12 од Скопје (60г, 65г , 66г, 66г, 69г, 73г ,74г, 77г 78г, 78г, 79г и 82г), по 3 лица од Битола (60г, 66г и 79г) и Охрид (58г, 66г и 77г), по 2 по ин ати лица од Куманово ( 59г и 75г) и Тетово (54г и 68г) и по едно лице од Прилеп (86г), Велес (56г), Гостивар (76г), Струмица (73г) и Кичево (63г).

Регистрирани се 1.152 оздрав ени пац иенти од:

Скопје 574-Куманово 69-Велес 67 -Битола 64 -Прилеп 60 -Тетово 45 -Кавадарци 38 -Штип 35 -Струмица 30-Гостивар 27 -Кочани 16 -Неготино и Гевгелија по 15 -Радовиш 12-Ресен 11 -Кичево и Пробиштип по 10 -Крива Паланка и Виница по 8.

Берово 7 -Демир Капија 6 -Дебар и Валандово по 4 -Свети Николе 3 -Охрид, Делчево, Богданци, Демир Хисар, Пехчево и Дојран по 2 -Кратово и Македонски Брод по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 674.378 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на КОВИДдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидем ијата изнесува 143.162, бројката на оздр авени паци енти е 118.946, на по ин ати е 4.289, а бројот на активни случаи изнесува 19.927.

Related Articles