Коронавирусот во Македонија не запира, нов peкорд денеска, регистрирани се 947 нови случаи

 Breaking News

Коронавирусот во Македонија не запира, нов peкорд денеска, регистрирани се 947 нови случаи

Коронавирусот во Македонија не запира, нов peкорд денеска, регистрирани се 947 нови случаи
March 11
19:33 2021

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3.450 тестирања, а регистрирани се 947 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 453 -Прилеп 65 -Велес 56-Неготино 44 -Кавадарци 41 -Штип 30 -Тетово 29 -Куманово 26 -Струмица 22.

Гостивар и Битола по 21 -Охрид 19 -Гевгелија 18 -Кочани 17 -Струга 12 -Крива Паланка и Крушево по 9 -Ресен 7 -Берово и Кратово по 6 .

Делчево и Демир Капија по 5 -Дебар, Радовиш и Богданци по 4 -Кичево, Свети Николе, Пробиштип, Виница, Валандово, Демир Хисар и Пехчево по 2.

По чи ати се 21 лица, 6 пац енти од Скопје (91г,90г,87г,66г,68г,78г), 3 пацие нти од Берово ( 59г,51г,70г), по 2 паци енти од Куманово (72г,71г), Велес (82г,56г), Неготино (79г,79г), Гевгелија (83г,59г) и по 1 пац иент од Кочани (66г), Крушево (74г), Богданци (54г) и Демир Капија (75г).

Деветнаесет пац иенти се по чи ати во болни чки услови, два паци енти во домаш ни услови.

Регистрирани се 397 озд равени пац енти од:

Скопје 175 -Прилеп 41 -Кавадарци 34 -Куманово 20 -Велес 16 -Неготино 15 -Битола и Крива Паланка по 14 -Тетово 11 -Гевгелија 8 -Ресен, Пробиштип и Богданци по 5 -Гостивар, Штип, Струмица.

Делчево и Кратово по 4 -Кичево и Крушево по 3 -Берово и Валандово по 2 -Струга, Свети Николе, Демир Хисар и Демир Капија по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 555.367 тести рања на К овид-19.

Вкупната бројка на коронавирусот остицирани лица во нашата земја од почетокот на епи демијата изнесува 110.209, бројката на оздр авени паци енти е 96.570, на п чинат и е 3.265, а бројот на активни случаи изнесува 10.374.

Related Articles