Конечно се намалува бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија

 Breaking News

Конечно се намалува бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија

Конечно се намалува бројката на нови случаи на коронавирусот во Македонија
April 28
19:11 2021

Како што јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 3.034 тестирања, а регистрирани се 447 нови случаи на коронавирусот и тоа во градовите:

Скопје 191-Куманово 36 -Прилеп 26 -Струмица 21 -Битола 19 -Велес 18 -Тетово 17 -Гостивар 16 -Кочани 15 -Неготино 11 -Охрид 10.

Кичево и Радовиш по 7 -Кавадарци 6 -Штип, Берово и Виница по 5 -Гевгелија, Свети Николе и Валандово по 4-Богданци и Крушево по 3 -Струга, Крива Паланка и Демир Хисар по 2.

Ресен, Делчево, Дебар, Пробиштип, Демир Капија, Македонски Брод, Пехчево и Македонска Каменица по 1.

Пријавени се вкупно 30 по ина ти лица:

8 од Скопје (57г, 57г , 60г, 64г, 64г, 67г, 86г и 92г), 6 лица од Струмица (66г, 68г, 72г, 72г, 73г и 77г), по 2 лица од Кичево (56г и 66г), Кочани (69г и 84г), Неготино (75г и 83г) и Прилеп (60г и 73г) и по едно по ч нато лице од Берово (70г), Битола (70г), Гевгелија (76г), Гостивар (73г), Делчево (83г), Кавадарци (78г), Охрид (84г) и Пробиштип (68г).

Регистрирани се 620 оздр авени паци енти од:

Скопје 272 -Куманово 56 -Прилеп 55 -Битола 34 -Велес 25 -Тетово и Охрид по 23 -Струмица 20 -Штип 18 -Гевгелија 15 -Кичево 11 -Струга и Кочани по 10 -Радовиш 7 -Гостивар и Свети Николе по 6 -Ресен и Дебар по 5 -Богданци 4 -Крива Паланка и Виница по 3 -Кавадарци и Македонски Брод по 2 -Неготино, Берово, Валандово, Демир Хисар и Дојран по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 716.173 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епи емијата изнесува 151.569, бројката на оздрав ени пац иенти е 131.530, на п ина ти е 4.772, а бројот на активни случаи изнесува 15.267.

Related Articles