Компаниите кои немаат да ги платат вработените може да ги пратат дома и да им исплаќаат 50% од плата

 Breaking News

Компаниите кои немаат да ги платат вработените може да ги пратат дома и да им исплаќаат 50% од плата

Компаниите кои немаат да ги платат вработените може да ги пратат дома и да им исплаќаат 50% од плата
April 03
08:00 2020

Синоќа во дебатниот магазин Клик Плус на Тв21, преку видео разговор, дебатата се водеше со министерката за финансии, Нина Ангеловска. Во опширната дебата Ангеловска додаде дека на компаниите им е овозможено и на вработените да им исплаќаат 50% од платата. Законот предвидува компаниите кои што затвориле или немаат во моментот можност да ги држат и целосно исплаќаат вработените може да ги пратат работниците дома и да им исплаќаат 50% од платата, додава Ангеловска. Наша цел е овој период да го зачуваме секое работно место, а она што не можеме барем да помогнеме на граѓаните да можат да го поминат овој период, заклучи министерката за финансии. Во продолжение видео од емисијата:

Related Articles