Ковачевски да го одбие предлогот, а јас ќе се повлечам од барање на предвремени избори, вели Мицкоски

 Breaking News

Ковачевски да го одбие предлогот, а јас ќе се повлечам од барање на предвремени избори, вели Мицкоски

Ковачевски да го одбие предлогот, а јас ќе се повлечам од барање на предвремени избори, вели Мицкоски
July 03
16:01 2022

Христијан Мицкоски, Претседателот на најголемата опозициска партија, по состанокот со премиерот Димитар Ковачевски во Клубот на пратеници рече дека му понудил јавно да го каже предлогот,

а тој да се откаже од предвремени парламентарни избори.

Му понудив на Ковачевски да излезе и да го одбие ова кое е доставено како предлог а јас да се повлечам од барањето за предвремени парламентарни избори.

Да ги ставам сите капацитети на ВМРО-ДПМНЕ,

институционално и да и помогнеме на владата во надминување на предизвиците кои оваа зима ќе се појават пред нас, кажа Мицкоски.

Вели дека на пролет откако ќе измине најтешката зима ќе треба да седнат повторно на заедничка маса со Ковачевски за да направат репроценка на актуелната состојбата.

Да повторам само треба да го одбие, додава Мицкоски. ИзворПрес24.

Related Articles