Како што денес јавуваат здравствените власти, во Македонија регистрирани се 365 нови случаи на коронавирусот

 Breaking News

Како што денес јавуваат здравствените власти, во Македонија регистрирани се 365 нови случаи на коронавирусот

Како што денес јавуваат здравствените власти, во Македонија регистрирани се 365 нови случаи на коронавирусот
April 30
18:07 2021

Во последните 24 часа се направени 2.820 тестирања, а регистрирани се 365 нови случаи на коронавирусот во:

Скопје 166 -Куманово 27 -Битола 19 -Струмица 17 -Прилеп и Велес по 15 -Кавадарци 12 -Тетово 11 -Кичево 10 -Охрид, Свети Николе и Виница по 9.

Штип 8 -Ресен 6 -Гостивар 5 -Струга 4-Кочани, Берово и Македонска Каменица по 3 -Крива Паланка, Радовиш и Дебар по 2.

Неготино, Делчево, Пробиштип, Богданци, Крушево, Демир Хисар, Кратово и Пехчево по 1.

Пријавени се вкупно 37 поч на ти лица:

11 од Скопје ( 50г, 54г, 57г , 58г, 71г, 74г, 82г, 84г, 85г, 87г, 89г ), 8 лица од Струмица (63г,64г, 66г,70г, 71г,76г,76г и 79г), 4 лица од Битола (67г, 74г, 82г и 88г), по 3 лица од Тетово (56г, 60г и 67г) и Штип (63г, 72г и 77г), по 2 лица од Куманово (75г и 79г), Кавадарци (64г и 73г), и Кочани (77г и 88г), и по едно по ина то лице од Прилеп (82г), и Свети Николе (58г).

Пријавени се 10 пац иенти кои се по ина ти во период од 15-25.04.2021, а од нив 8 се п оч на ти во прив атна бол ница.

Регистрирани се 594 оздр авени пацие нти од:

Скопје 240 -Битола 42-Куманово и Велес по 39 -Прилеп и Гевгелија по 26 -Гостивар и Струмица по 23 -Штип 20 -Кочани 15 -Берово 14 -Тетово 13 -Охрид 12 -Кичево 10 -Свети Николе 8-Делчево 7 -Ресен, Дебар, Виница и Македонски Брод по 5 -Валандово и Богданци по 3 -Струга, Радовиш, Пехчево и Дојран по 2 -Пробиштип, Демир Капија и Македонска Каменица по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 721.446 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на еп демијата изнесува 152.367, бројката на оздрав ени пациенти е 132.765, на по и нати е 4.855, а бројот на активни случаи изнесува 14.747.

Related Articles