И денес двоцифрен бројот на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови

 Breaking News

И денес двоцифрен бројот на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови

И денес двоцифрен бројот на нови случаи на коронавирусот во Македонија, ова е листата по градови
July 25
18:49 2021

Како што јавуваат здравствените власти, согласно податоците од Институтот за јав но здр авје регистрирани се 24 нови случаи на коронавирусот – вкупната бројка на дијагнос тицирани е 156.078. Оздравени се 6 пацие нти.

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:

Во последните 24 часа се направени 4.133 тестирања, а регистрирани се 24 нови случаи на коронавирусот и тоа во градовите:

Скопје – 6, Тетово – 5, Куманово – 3, Прилеп и Кичево – по 2,

Битола, Охрид, Струмица, Кочани, Радовиш и Дебар – по 1.

Регистрирани сe 6 оздраве ни пацие нти од: Скопје – 4, Тетово и Струмица – по 1.

Досега во земјата се направени вкупно 953.144 тестирања на коронавирусот.

Вкупната бројка на коронавирусотдијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епи демија та изнесува 156.078 бројката на оздраве ни пациен ти е 150.276, на по ин ати е 5.489, а бројот на активни случаи изнесува 310.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Скопје 68806 Активни 105 Куманово 8913 Активни 32 Прилеп 8334 Активни 7 Тетово 7377 Активни 97 Битола 6311 Активни 1 Велес 5478 Активни 4 Гостивар 5204 Активни 21

Кавадарци 5156 Активни 1 Охрид 5025 Активни 6 Штип 4964 Активни 4 Струмица 4130 Активни 5 Струга 2985 Активни 4

Кочани 2796 Активни 4 Кичево 2607 Активни 8 Гевгелија 2196 Активни 1 Неготино 2184 Активни 0

Свети Николе 1526 Активни 1 Ресен 1234 Активни 0 Крива Паланка 1227 Активни 0 Радовиш 1162 Активни 1

Берово 1032 Активни 0 Делчево 974 Активни 1 Дебар 949 Активни 7 Виница 886 Активни 0 Пробиштип 789 Активни 0

Валандово 667 Активни 0 Богданци 494 Активни 0 Крушево 490 Активни 0 Демир Хисар 400 Активни 0

Демир Капија 396 Активни 0 Кратово 377 Активни 0 Македонски Брод 359 Активни 0 Пехчево 269 Активни 0

Македонска Каменица 249 Активни 0 Дојран 132 Активни 0 Вкупно 156078 Активни 310 – ФотоИлустрација.

Related Articles