Инспекторите на терен: Зимава ќе има високи казни за загадувачите на воздухот

 Breaking News

Инспекторите на терен: Зимава ќе има високи казни за загадувачите на воздухот

Инспекторите на терен: Зимава ќе има високи казни за загадувачите на воздухот
September 06
13:06 2019

Првиот човек на Инспекторат на Град Скопје, Мирослав Богдановски, најави санкции зимово за загадувачите на воздух.

Досега имавме премалку случаи на казнување во однос на тоа колкав град е Скопје и колкаво е загадувањето.

Оваа зима ќе биде многу интензивен тој процес на инспектирање и граѓаните ќе можат да видат многу зголемени контроли над индустриските капацитети кои се под наша надлежност бидејќи во Скопје има многу такви објекти чии емисии од оџаците ги надминуваат граничните вредности, вели Богдановски за Мета.

Ќе видите какви и колкави казни ќе има за прекршителите. Досега имавме премалку случаи на казнување во однос на тоа колкав град е Скопје и колкаво е загадувањето, вели Богдановски за Мета. Целиот текст тука.

Related Articles