Извршители во моментов во Македонија имаат блокирано сметките на 80.000 физички лица

 Breaking News

Извршители во моментов во Македонија имаат блокирано сметките на 80.000 физички лица

Извршители во моментов во Македонија имаат блокирано сметките на 80.000 физички лица
October 11
12:09 2019

Во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21, според податоци на НБРМ, Ана Глигорова рече дека во моментов во Македонија блокирани се сметките на 80.000 физички лица.

Според податоците на НБРМ, 88.000 сметки трансакциски на физички лица се блокирани. Да земеме дека од тие 88.000 лица дел имаат по две-три трансакциски, некои се отселени, некои не се веќе тука, тоа е пак огромна бројка.

Погодени се некои 100-200 илјади луѓе. Во истиот момент од пензиискиот фонд од ПИОМ, од пезнионерите се одбива по една третина на многу голем број пензионери.

Луѓето се доведени до просјачки стап, наплаќајќи нешто што не треба да плаќаа, виртуелно, непостоечко, пердув, го нема – вели Глигорова.

Related Articles