Известување за сите кои скенираат фискани сметки преку апликацијата МојДДВ на УЈП, може да има прекини на е-услугите

 Breaking News

Известување за сите кои скенираат фискани сметки преку апликацијата МојДДВ на УЈП, може да има прекини на е-услугите

Известување за сите кои скенираат фискани сметки преку апликацијата МојДДВ на УЈП, може да има прекини на е-услугите
October 29
01:20 2022

УЈП ги известува даночните обврзници и корисниците на електронските услуги на системот е-Даноци, дека поради планирани активности и интервенции во делот на ИТ системот на УЈП, утре, 29.10.2022 година, (сабота), во период од 09 до 17 часот, може да има прекини на е-услугите, во функционирањето на МПИН системот, со што ќе се примаат пресметки по меил, но, пресметките нема да може да се обработуваат и да се генерираат декларации, а во прекин ќе бидат и е-ПДД и мојДДВ. Штом завршат активностите системот ќе биде ставен во функција по што ќе може да се користат и Е – услугите, се наведува во соопштението од УЈП.

Related Articles