Иванов со честитка за Илинден: Македонија не е личен имот та некој да ја распродава, Македонија му припаѓа на народот кој ја создал

 Breaking News

Иванов со честитка за Илинден: Македонија не е личен имот та некој да ја распродава, Македонија му припаѓа на народот кој ја создал

Иванов со честитка за Илинден: Македонија не е личен имот та некој да ја распродава, Македонија му припаѓа на народот кој ја создал
August 02
21:40 2019

Републиката е на народот, бидејќи од него извира сувереноста и во него се слева сувереноста. Република Македонија не е приватна сопственост та некој да тргува со неа, со нејзините атрибути и вредности. Република Македонија не е личен имот та некој да ја распродава. Република Македонија не е ничија земја, та секој да ја присвојува. Република Македонија му припаѓа на народот кој ја создал. Слободата не се освојува еднаш засекогаш, туку секој ден и постојано. Честит Илинден. Вечна Македонија

Related Articles