Зеленски со голема оcуда за НАТО: Дадовте зелено светло за да се бомбаpдира Украина

 Breaking News

Зеленски со голема оcуда за НАТО: Дадовте зелено светло за да се бомбаpдира Украина

Зеленски со голема оcуда за НАТО: Дадовте зелено светло за да се бомбаpдира Украина
March 04
23:43 2022

Зеленски ја осудува одлуката на НАТО да не го затвора небото над Украина. Денес раководството на алијансата даде зелено светло за натамошно бомба рдирање на украинските градови и села, одбивајќи да воспостави зона на забр анети летови (над Украина), рече Зеленски за време на неговото обраќање. Државниот секретар Антони Блинкен рече дека зоната на забранети летови ќе значи испраќање авиони на НАТО во украинскиот воздушен простор за собо рување руски авиони. И тоа може да доведе до целосна вој на во Европа, додаде тој.

Related Articles