Зеколи: Учителите од Албанија и Косово со поголеми плати од македонските натавници

 Breaking News

Зеколи: Учителите од Албанија и Косово со поголеми плати од македонските натавници

Зеколи: Учителите од Албанија и Косово со поголеми плати од македонските натавници
September 03
09:36 2019

На твитер постави прашање аналитичарот Арзим Зеколи и тоа. Дали е вистина дека платите на македонските наставници се речиси двојно помалку платени од колегите во Косово и Албанија. Тој напиша: Учителски плати во регион (позајмено од Р.И) : Македонија – основно: 21.660мкд (352€); – средно: 22.500 мкд (365€); Kосово – Основно: 549€; – Средно: 585€ Албанија – основно 57.765lek (472€) до 62.027lek (507€) – средно: 62.141lek (508€). Молам за потврда / демант.

Related Articles