Заев: Hаграда од 20% од основната плата за 2 месеци ќе добијат вработените во здравството кои се во првите редови со коронавирус

 Breaking News

Заев: Hаграда од 20% од основната плата за 2 месеци ќе добијат вработените во здравството кои се во првите редови со коронавирус

Заев: Hаграда од 20% од основната плата за 2 месеци ќе добијат вработените во здравството кои се во првите редови со коронавирус
May 22
16:04 2020

Вработените во здравството кои се во првите борбени редови во битката со КОВИД19 ќе добијат награда од 20% од основната плата за 2 месеци. Оваa одлука е донесена како во рамки на третиот пакет економски мерки на Владата предводена од #СДСМ. Наградени ќе бидат сите здравствени и нездравствени работници вклучени во работа со пациентите заболени од коронавирус. Никој нема да биде изоставен, сите се земени во предвид – Напиша лидерот на СДСМ, Зоран Заев на својата фејсбук страница.

Related Articles