Заев со нова програма: 600 евра просечна плата, 100.000 нови работни места и 300 евра минимална плата

 Breaking News

Заев со нова програма: 600 евра просечна плата, 100.000 нови работни места и 300 евра минимална плата

Заев со нова програма: 600 евра просечна плата, 100.000 нови работни места и 300 евра минимална плата
February 28
19:15 2020

Зоран Заев на својата фејсбук страница ги објави најсилните мерки од новата програма на СДСМ. Тој во својот статус објавувајќи и фотографии од мерките, објави:

Следуваат четири години мандат за најголемиот скок на македонската економија – најниска невработеност и рекорден раст на платите. Во програмата на #СДСМ за економија предвидуваме:

100.000 нови работни места

18.000 денари минимална плата – 36.000 денари просечна плата

20% повисоки плати во образование и здравство – 600 милиони евра за развој на бизнисот

невработеност под 8% – 0% персонален данок во ит индустрија до 2023 година

Related Articles