Заев се пoфали на феjcбук: 5% повисоки плaти во јавниот сектор од септември

 Breaking News

Заев се пoфали на феjcбук: 5% повисоки плaти во јавниот сектор од септември

Заев се пoфали на феjcбук: 5% повисоки плaти во јавниот сектор од септември
October 03
16:43 2019

Според ветеното, 5% покачување на септемвриската плата ќе добијат здравствените, социјалните, просветните работници, полицијата, одбраната и целиот јавен сектор. Ова е трето зголемување на платите во здравството и второ во армијата и образование и детските градинки. Зголемувањето на платите на администрацијата, како и мерката која е насочена за зголемување на платите во приватниот сектор ќе го подобри живoтниот стандард на граѓаните. – Напиша Заев на својата фејсбук страница.

Related Articles