Заев: Се намалуваат kaзните и тие ќе изнесуваат од 15 до 250 евра

 Breaking News

Заев: Се намалуваат kaзните и тие ќе изнесуваат од 15 до 250 евра

Заев: Се намалуваат kaзните и тие ќе изнесуваат од 15 до 250 евра
November 06
16:41 2019

Премиерот Зоран Заев на својата фејсбук страница објави дека со измените во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, значително се намалуваат kазните и тие ќе изнесуваат од 15 до 250 евра како највисока граница. Се очекува и со новите законски измени да се укинат книшките за негативни поени кои што беа како еден вид замена за kaзната или да не се повторува во одреден период додека не се избришат негативните поени.

Related Articles